Aku dah Hidup ku..

Tuesday, June 3, 2008 | Labels: | |
Share

Ahh tak mengantuk, fikir punya fikir, baik aku tulis satu entry pasal aku je lah.. dah seminggu tak ada new entry kat blog ni.. hehe. aku tgk stat aku ada je org masuk hari2, entah sapa lah yg minat baca blog merapu aku ni. huhu.

Apa2 pun, I got a new hp!! N70 aku kena curik, dekat 1 bulan jugak aku tak pakai henpon, ye lah, bila nak kuar duit sendiri bli henpon, mmg rasa berat tangan. Jadi dengan berkat cuti sekolah, aku pulang ke rumah kerana kakak2 aku semua balik umah. Sorang2 aku paw, jadi dapat lah fon murah buatan Malaysia, CSL. Boleh tahan jugak. tQ Kak Cik Umamah. MMg dari dulu aku tak pernah bli hp, fon pertama aku Nokia3310, kena rembat kat matrik, Kak Cik jugak yg hadiahkan. Fon kedua aku Nokia "Butterfly", Kak Lin yg bli kan. Sayang kak lin. Mahal masa tuh.. Tapi bila masuk main camp, fon tu rosak, boleh sms je, fon tak dgr apa2. Pastu mak sedara aku hadiahkan henpon baru, Nokia "sabun". Masa tuh RM1k lebih harga dia. Gila la mak ndak bagi henpon mahal kat aku. Habis semua sepupu aku bising, nak buat mcm mana, aku anak sedara kesayangan.. Bangga nya aku.. Tup tup henpon tuh ada problem, aku baiki, pastu tetap ada problem.arghh tension giler, mau tak mau aku bagi je henpon tuh kat adik aku suruh dia trade in. Dia kamceng ngan cine jual henpon kat kampung aku. Trus aku dapat nokia N70. Aku pakai sampai lah grad uia. Tapi fon tu kena rembat masa aku pi solat jumaat. Laknat btul sapa curi hari jumaat plak tuh.!!

9hb ni contract RA aku mati, sedar tak sedar dah 6 bulan aku jadi RA, 9/12 - 9/6. Aku dapat 2 kenaikan gaji dalam masa 6 bulan, 2 paper published, 1 paper pending, 2 conference, 1 lagi 13/6 ni, jadi 3 la conference aku dah gi. Boleh tahan jugak aku. Haha. Kurang2 ada la benda nak crita kat anak cucu nanti..

Minggu lepas aku dah antar email kat supervisor aku cakap aku tak nak renew contract aku yg bakal tamat ni. Trus dia panggil aku, dia igt aku nak resign sbb marah kan dia etc. Laa bila pulak aku nak resign, aku nak cuti jap sbb semester baru bukak Julai nanti. Aku pun nak rehat gak. Lepas grad trus keje, aku tak cuti tuh, nak la aku cuti sblm masuk kelas masters. Lagi pun aku nak settle duit aku ngan RMC, mau dalam RM800 lagik hilang masa tukar contract. Bincang punya bincang, aku sambung contract 1 Julai, wah ada kenaikan gaji lagik. Huhu boleh bli keta mcm ni. Supervisor aku dapat grant baru sbb tuh bleh naik skit. Dr.Hamzah pulak giler kaya grant RM2.4 juta.

Oleh sbb gaduh2 hari tuh, aku rasa supervisor aku boleh rasa lah aku keje sungguh2, mungkin dia tgk claim Azizul tiap malam, tiap hari atas nama aku. Jadi hari tuh dia kata duit grant tuh cukup untuk support aku habiskan 4 sem, walaupun aku buat coursework + research n dia akan bayar. YEEEHAAAAAA. Masa aku tukar mode masters aku jadi coursework n research dia cakap dia tak nak bayar masters aku, dia akan bayar 2 sem je masa aku buat research. Maknanya aku kena cari dalam RM6k untuk 2 sem lagik. huh. Apa lagi aku pun celapak la sana-sini, tup tup dapat RM9k dari Baitulmal Perlis, hah caya lah. Boleh tahan PR aku. Jadi skrg apa aku nak buat ngan RM9k? Aku kena gi bincang balik, mungkin aku amik separuh je kot, duit zakat tu wei, mana bleh aku enjoy2 naik genting. Duit grant tak pe lah aku enjoy. Haha, apa apa pun aku dah tempah bilik kat Vistana Kuantan untuk conference 13hb - sapa suruh aku g conference di luar contract aku.

Jadi 16hb - 1 Julai aku cuti. Aku rasa nak gi lepak Langkawi lah seminggu, bawa laptop aku. Studi buku Rob Benwell sampai khatam, trus start Blogging to the Bank. Aku kena pilih 6 niche, nanti aku pilih product kat ClickBank - trus buat 30 bijik blog. Aku kena set up blog tu untuk running 6 bulan - 1 tahun, jadi aku kena kumpul entries untuk tempoh tuh. Mungkin 1 article per week, jadi aku kena ada 30 article per week. Tgk la mcm mana. Aku rasa boleh set up dalam masa 2 minggu, pastu aku relax je gi kelas + research. Rob Benwell bleh buat RM90k sebulan, tak kan aku tak leh buat RM9k sebulan. Boleh RM2k pun jadi lah. Aku dah ada sikit sebanyak ilmu blogging, SEO, tips Shaun Taylor plus whole content of Rob Benwell punya bahan. WISH ME LUCK!!

0 comments:

There was an error in this gadget