Sepi

Thursday, October 23, 2008 | Labels: | 0 comments |
Share

Bisikku pada bulan..
Kembalikan temanku..
Kekasihku..Syurgaku..

Tanpa dia..Malam menemaniku.
Sepi memelukku..

Bulan jangan biar siang..
Biar alam ini kelam..
Biar ia sepi sepertiku..


Madahku bermadah..

Saturday, October 18, 2008 | Labels: | 6 comments |
Share

Muaz Hadi bermain kata mengungkap rasa, melahir jiwa menzahir tinta membawa simpulan makna masalah.. hati gerangannya....

Madah ku bermadah sehelai kata..
Aku mampu menerobos sempadan jiwa mencari setitik nila, setompok hitam di celahan karang hati.. tapi tepatkah telahan hati tafsiran nurani ku?

Madah ku bermadah secangkir madu..
Cinta kasih terbang bebas, melati putih menguntum berseri bagai dekat ditangan menggapai sejuk dinginnya.. tapi menggapai tak makna tercapai.. mengapa?

Madah ku bermadah gurisan hati..
Marhaen mengabdi terabdi khayalan, menguncup perasaan meruntun damak benak ku.. hidup janjinya bahagia, ketenangan temannya nostalgia.. tapi mengapa aku gagal membina nostalgia?

Madah ku bermadah seribu impian..
Impian harapan cinta menggunung, langit meninggi, taman ku lewati harum berpunya.. tuan menjaga silat pencaknya, kasih terkeluar melepasi jasad, menjangkaui pintar pilihan tercerna.. tapi mengapa bukan aku pilihannya?

Madah ku bermadah pasrah harapan..
Takdir mengungguli.. kehendak hati hanya kiraan siang berpayung panas hujan di tengah, membelai perasaan kalbu diulik.. bahagia.. di mana ku cari?

Game OVER vs Harapan!

Friday, October 10, 2008 | Labels: | 1 comments |
Share

Huhu, episod malang dah bermula dalam perjalanan hidup aku. Malang ini bercampur baur antara sengaja dan tak terjangka. Biasalah hidup..

Game OVER 1: Masalah hati
- Statement "bucuk copy paste ye..ish2"
- Absolute GAME OVER!!
- Luruh jantung aku, cukup la Muaz, yg ko terhegeh-hegeh apahal??

Game OVER 2: Masalah reputasi
- 4 months makan gaji buta, tak ada achievement
- Nak g conference tak leh claim sbb tak ada paper nak present
- Last projek stuck, tak ada jalan kuar
- Apa laa hang ni Muaz, tak malu ke makan gaji buta!!

Game OVER 3: Masalah Prinsip
- Bulan ni contract habis
- Boss sruh sambung, tapi aku mengambil prinsip pertanggungjawaban
- Dah 4 bulan sblm ni tak ada progress, takkan la aku nak sambung lagik contract
- 5 bulan lagik pun bukan sempat nak buat apa pun sbb sibuk ngan kelas
- Jadi kalau aku amik contract ni mmg makan gaji buta la
- Tu lah hang Muaz, byk sgt plan, keje buat diam2, lain kali buat keje biar skit, tapi heboh kasik satu department tahu!

Game OVER 4: Masalah 5 bulan akan datang
- Huhu 5 bulan tanpa gaji, sakit woo..
- Apa mau makan?
- PTC? Blogging? Bleh ke survive ngan duit ptc n blog?
- Hang mmg nak mampos la MUAZ!!!


Harapan 1: Hati dan perasaan
- Hati ku tenang, damai selalu
- Jiwa ku syukur, akal sejahtera

Harapan 2: Research
- Research proposal siap
- Biar mantap + supporting document
- Susun semua modeling files
- Research methodology approved
- Dr Tareq Jamiil tolong la jgn reject proposal aku

Harapan 3: Financial

- PTC income stable
- Tak ada PTC yg aku invest duit dalam tuh lingkup
- Skit income dari blog
- Oh ayah dan bonda... kirimkan lah anakanda sedikit wang.. LOL

Moga aman dan selamat hidup ku 5 bulan akan datang.. AMIIN

Eid Mubarak!

Sunday, October 5, 2008 | Labels: | 2 comments |
Share

Eid Mubarak, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. Kalau ada salah dan silap, kita insan biasa lah buat salah, jadi harap di maafkan. Kadang lidah ni pun senang sangat berkata2 dan kadang terlepas cakap mengguris hati sesapa pun harap di maafkan jugak. Kira halal lah di hari raya.

Ucapan hari raya yang paling berharga tahun ni ialah dari boss, Dr.amzah. Isk isk tak sangka dia igt juga pada aku yang kerdil ni. Thank you sir!!

There was an error in this gadget