Catatan Ringkas

Saturday, January 31, 2009 | | |
Share

Heh, lama aku tak menggomel sendiri kat blog ni. wah boleh tahan traffic blog ni sejak akhir2 ni. Terima kasih untuk yang melawat dan kasik backlink ke blog ni. Owh ya, untuk pelawat setia, ebook "Antologi Kudung Cinta" dah hampir siap. Ebook ni saja2 je, compile beberapa puisi dalam blog ni plus beberapa puisi lain yang tak publish kat sini. Bnda ni extension dari 13 puisi yang diambil oleh pihak kem sastera untuk seminar penulisan puisi. Jadi idea tu datang dari situ, apa salahnya kalau aku compile kan puisi2 tuh jadikan satu cerita n buah tangan untuk kengkawan. kan..?

Ramai yang dah tau dari post aku bulan september kot pasal aku tak ada gaji tetap mulai bulan 10 atas dasar prinsip yng aku pegang (cewah..mengade!). Masa post tu aku cakap mungkin sampai bulan April atau Mei 2009. Jadi sejak tuh aku mmg struggle cari duit online untuk support duit minyak keta, yuran uni, sewa umah, bil telepon, duit makan, duit berpoya2 dan segala macam perbelanjaan lah. Best jugak sampai ada hari yang wallet aku kosong beb! Habis jugak separuh blog2 aku jual untuk tampung hidup. haha. At last, aku survive gak tiap bulan walau pun tak ada gaji. Malas la nak citer pasal cari duit online, pandai2 la korg carik.


Ni hah selingan gambo aku ngan boss aku, member baik aku si Husna ngan senior molecular modeling sis.Ayesha. Nak dipendekkan citer, smlm aku bergaduh sekali lagik dengan boss aku. Pendekkan lagik citer, dia kasik aku part-time contract RAship, walaupun aku menolak (fakta tambahan, ramai yang tak tau, aku masih pemegang rekod 'The Highest Monthly Paid RA' for the whole UIA sampai skrg - piwwit). Tujuan part-time contract tu untuk encourage aku settlekan beberapa keje sebelum 31 March tahun ni. Aku amik je lah, tapi gaji separuh je lah, nama pun part-time. Jadi bulan depan sampai March korang akan perasan posting aku akan berkurangan disebabkan keje aku yg bertambah. Mana sempat beb, siang aku kelas, malam aku kena wat kerja2 ni, hujung minggu aku ngajar. entah la apa bakal berlaku pada bisnes2 online aku. Kena outsource ni..

Tapi tu lah, bila keja makan gaji ni, kita terikat dengan deadline, komitmen etc, tu yg tak best skit. Tapi tak pe lah, aku redha.. hehe. JAdi bulan depan aku slow skit bisnes internet. Owh lupa, produk terbaru aku Tutorial GIMP, tapi aku tak sempat nak settle minisite lah. Aku jual kat forum sudah.. Tu MRR produk aku bli, setakat ni dah ada 7 buyer, kira dah balik modal. Produk sendiri?? Lambat skit la..

Ok guys, nantikan ebook "Antologi Kudung Cinta", nanti aku inform lain bila dah siap. Free je pun.

5 comments:

  1. Caracol S. Trampt says:

    weh, jom dok lepak2 share mcm mana nak wat duit online :)

  2. Muaz Hadi says: This comment has been removed by the author.
  3. Muaz Hadi says:

    segan la aku, tuan caracol kan blogger ternama.. siapa la aku ni. huhu

  4. Caracol S. Trampt says:

    ceh, share share lah kawan

  5. Nana says:

    aku book satu antologi ko tuh. caiyok!

There was an error in this gadget